Omgeving2018-11-21T11:09:04+00:00

Omgeving

Omgeving
Omgeving
Omgeving
Omgeving

Prachtige omgeving

Ondanks de centrale ligging van het vakantiehuis in het centrum van het dorp, geniet u van alle rust door de grote rustieke tuin. De omgeving van het vakantiehuisje Vrouwenpolder beschikt over een eigen patio waar u kunt genieten van een lekker kopje koffie en het mooie weer. Een supermarkt bevindt zich op 100 meter en het strand is slechts 500m lopen vanaf het vakantiehuis.

Vestingstadje Veere

Veere was eens een machtige handelsstad gelegen aan het Veerse gat (toen met open verbinding naar zee). In Veere is veel Schotse wol overgeslagen. De toen rijk beladen schepen uit Schotland hebben nu plaats gemaakt voor bootjes en jachten in de omgeving van de jachthaven die langs de gehele lengte van de hoofdstraat loopt.

De pakhuizen, ooit gebruikt om grote hoeveelheden Schotse wol op te slaan. Er zijn oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen en die u zullen herinneren aan de glorietijd en historie van dit stadje. In de omgeving van Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes. De winkels in Veere zijn ook op zondag geopend.

Romantik Hotel Auberge De Campveerse Toren

Aan het einde van de hoofdstraat vindt u een statig en schitterend hotel, restaurant, terras en café.

De Campveerse Toren is nog steeds de oude stadsherberg, met de romantische sfeer van vroeger en het moderne comfort van nu, en zoals de oude “Kroniek van Zeeland” uit 1696 ons meedeelt: “..om luiden van qualiteit, of anderen passanten, te logeeren en tracteeren”. Uniek gelegen in de omgeving van het Veerse Meer staat in het oude vestingstadje Veere hotel-restaurant De Campveerse Toren.

De naam van deze eeuwenoude stadsherberg herinnert ons aan de oorspronkelijke naam van het stadje, dat vroeger Campveere heette. Hij is gebouwd in de periode 1358 – 1390 toen Veere stadsrechten had gekregen en bezig was de stad te ommuren. De toren maakte deel uit van de vestingwerken, evenals de andere torens en poorten, die op strategische plaatsen rond de stad verrezen.

Omgeving

Het breedste en schoonste strand van Nederland

Vrouwenpolder is trots op haar schone en brede strand. Niet voor niets is de plaats populair bij gezinnen. Naast het schone en veilige strand kunt u sinds kort ook genieten van een mooie nieuwe beachclub op het strand bij Vrouwenpolder. Bij uw boeking kunt u kostenloos gebruik maken van een strandhuisje tussen vrouwenpolder en Oostkapelle. U kunt dit huisje gemakkelijk bereiken met de auto (5km van het vakantiehuis). Voor meer informatie klik hier.

Omgeving

Waterpark Neeltje Jans

Neeltje Jans, gelegen in de directe omgeving van Vakantiehuisje Vrouwenpolder. Het is een plaats waar natuur, cultuur en techniek samenvloeien. Films en exposities tonen de catastrofale overstromingsramp van 1953 en de inmiddels wereldberoemde Deltawerken. Met die kennis is een wandeling in het binnenste van de Stormvloedkering nóg imposanter.

Maar Neeltje Jans is nog veel meer. Het is een heerlijke dag uit voor alle leeftijden. Je beleeft een zeehondenshow met uitleg, ontmoet de reuzen van de oceaan in de walvisexpositie en geniet van een prachtig uitzicht in ons restaurant. Je kunt uitwaaien in de orkaanmachine, roetsjen in een bootje van de waterglijbaan, griezelen bij de 3d-film en hopen dat de kinderen droog blijven in de waterspeelplaats. Maar misschien heb je even behoefte aan rust; dan kom je aan je trekken tijdens de rondvaart over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland.

Voor meer informatie klik hier.